28-07-08

Griekenland 2008 1. De golf van Korinthe

Ik ben samen met mijn ouders en twee zussen voor iets langer dan twee weken naar Griekenland geweest. De eerste week hebben we op de Peloponnesos met een huurwagen rond gereden en de tweede week hebben we het Cycladen eiland Paros en afsluitend Athene bezocht.

Peloponnesos

Om naar Corinthe te rijden kan je gewoon de autosnelweg nemen of je kan de kustweg nemen. Hierbij moet je wel de autosnelweg nemen tot Elefsina. Vandaar kan je verder op de kustweg. Bij deze rijd je zoals haar naam al doet vermoeden langs de zee... Onderweg rijd je ook langs enkele kleine strandjes zoals een in de buurt van Agl. Theodori. Dit is wel een kiezelstrand, maar er zit niet heel veel volk. Achter het strand ligt ook een taverna.

Loutraki (Corinthe)

Loutraki is eigenlijk een kuuroord. 's Avonds komt deze stad echt tot leven. In Griekenland leven de mensen meer op straat en dit zorgt voor een gezellige drukte. Je kan iets drinken in één van de gezellige terrasjes langs het water.

In de omgeving kan je het kanaal van Corinthe bezoek. Dit is een vaargeul die door Nero gegraven werd om schepen van de Corinthische Golf naar de Saronische Golf te varen. Vandaag de dag varen er nog steeds boten door. Als je geluk hebt kan je zo'n boot zien binnen varen. Een van de bruggen van het kanaal wordt dan in het water gelaten om de boten door te laten. Vanop de brug heb je een zicht tot aan het einde van het kanaal! Voor mensen met hoogtevrees is dit echter geen aanrader Lachen
kanaal korinthe


Ook kan je Akrokorinth bezoeken, overblijfselen van het oude Korinthe. Je zou vanop de berg waarop de Akrokorinth gelegen is een mooi zicht hebben. Wij hebben de weg naar Akrokorinth proberen zoeken maar vonden nergens wegwijzers er naartoe, wegens tijdsgebrek hebben we er dan niet verder naar gezocht, maar genoten van het mooie zicht erop dat je vanuit Loutraki hebt.

In Heraion van Perachora kan je de ruïnes van een heiligdom gewijd aan Hera bezoeken. Je kan er stukken van overgebleven zuilen, fundamenten,... zien. Deze overblijfselen liggen prachtig gelegen aan een mooie kleine baai, waar je ook kan zwemmen.
opgravingen hera

Hotel Pappas
Dit is een mooi gelegen hotel. Het ligt onmiddellijk aan zee, wel heeft het geen prive strand waardoor ook anders mensen er kunnen komen. Toch valt de drukte heel goed mee! Het hotel heeft ook een zwembad. Dat is wel gevuld met zeewater. Het hotel is buiten het centrum gelegen, waardoor het er ook veel rustiger is. Als nadeel heeft het dan wel dat je de auto moet nemen om naar het centrum te gaan... 
hotel pappas

Loutraki is ook goed gelegen om een aantal bekende plaatsen in de omgeving te bezoeken.
In de Trotter-gids staat geschreven dat je Mycene gemakkelijker langs de oude weg bereikt. Wij dus maar zoeken en zoeken... Tot we uiteindelijk toch besloten de snelweg te nemen en bij de afrit van Nemea toch wel de juiste bewegwijzering vonden. Wil je dus tijd en moeite sparen, neem dan toch maar even de snelwegKnipogen

Mycene (UNESCO werelderfgoed)
Dit is een archeoligische vindplaats. Hier kan je de ruïnes van de oude ommuurde stad die je binnengaat lans de wereldberoemde leeuwenpoort, de schatkamer van Atreus (een koninklijke graftombe), de koninklijke grafcirkel, het paleis, de geheime waterput die ervoor zorgde dat er steeds water in de stad was,... bezoeken.
Als je Mycene gaat bezoeken moet je wel ermee rekening houden dat die een toeristische plaats is (veel groepen) denk niet dat je de enige bent die er loopt :).
Geniet vooral ook van het mooie uitzicht dat je er hebt !
mycene

Naflio
Dit was de eerste hoofdstad van Griekenland. Nu is het een kleine gezellige haven. Vooral het oude stadsgedeelt dan: de kleine charmante huisjes, de gezellige terrasjes aan de haven,...
Wie heel moedig is kan de klim naar de Citadel aanvangen... Wij beperkten ons tot flaneren langs de kade en de binnenstraatjes.
naflio

Epidavros (UNESCO werelderfgoed)
Dit is een archeologische vindplaats waarvan het theater het bekendst is. Het is een van de best bewaarde theaters uit de klassieke oudheid. Men zegt dat je wat er beneden in het theater gezegd wordt tot helemaal bovenaan kan horen. Wanneer wij het theater bezochten hoorden we het bewijs. Een schoolgroep teste dit uit en je hoorde echt alles! Natuurlijk kan je hier nog meer bezoeken dan het theater en onze aandacht ging dan vooral naar het stadion. Mijn jongste zus doet namelijk aan atletiek.
epidavros

Mooie kleine strandjes in de omgeving van Korinthe
Griekenland telt honderden mooie strandjes, grotere en kleinere. De meeste vind je zelfs niet op de kaart terug. Volg je een kustweg en je ziet een wegwijzertje met Paralia dan kom je vaak op zo een strandje uit. Wij vonden op die manier deze kleine paralia's.

Stranje voorbij Istmia
Tussen Isthmia en Kechries, net voorbij Hotel Kalamaka Beach, ligt een strookje zandstrand. Hier hebben we niet echt gezwommen wel is er een leuke Beachbar. Daar hebben we de Clubsandwich leren kennen. :)

Strandje in de buurt van Agh. Theodori
Dit is het strand dat ik al vermelde bij de kustweg om naar Korinthe te rijden. Het is wel een kiezelstrand, maar er zit niet heel veel volk. Achter het strand ligt ook een taverna.
strandje 1

Paralia Gialasi
Dit is een heel rustig, mooi gelegen klein strandje. Er is een kleine taverna met vriendelijke uitbaters. Aan het strandje kan je ook strandstoelen gebruiken van die taverna.
strandje 2

14:24 Gepost door Diete in Zon & strand | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.