29-07-08

Griekenland 2008 6. Athene

Akropolis
Probeer de Akropolis zo vroeg mogelijk te bezoeken. Ten eerste is de warmte dan het draagelijkste en ten tweede is de drukt dan minder...
Wij bezochten het om 9u en toen was het nog vrij rustig, maar toen we weg gingen was het al aanschuiven om binnen te kunnen...
De Akropolis was eigenlijk een versterkte stad. Het Parthenon, de Nike temple, het theater van Herodes en de zuilengang van de Kariatiden zijn heel goed bewaard gebleven. Men is nog altijd bezig met dingen te onderzoeken en te restaureren.
Als je in Athene rondloopt heb je een mooi zicht op de Akropolis, vooral als het donker is. (dan is die volledig verlicht).
akropolis

De Agora
De Agora was vroeger het politieke hart van Athene. De Hephaisteion temple is heel goed bewaard gebleven en de Stoa van Attalus is gerestaureerd en herbouwd als museum.
agora bis


Tempel van de Olympische Zeus
Van de tempel gewijd aan de Olympische Zeus zijn de immense zuilen heel goed bewaard gebleven. Die geven een indruk hoe groot de tempel geweest moet zijn! Het is dan ook de grootste tempel van Griekenland.
zeus tempel


Grieks parlement (De soldaten van de Nationale Garde)
Aan het parlement bevind zich het graf van de Onbekende Soldaat. De meeste mensen komen hier naartoe om de wachters te zien. Zij houden in hun typische kledij de wacht bij het graf.
wacht


Kallimarmaro stadion
Hier werden de eerste Olympische Spelen van de Moderne tijd gehouden. Daarom wou mijn zus het stadion zeker bezoeken. We konden niet binnen, maar van buiten af had je al een zicht hoe het er binnenin het stadion uit zag. Eerst werden hier gladioren gevechten gehouden, later waren er de Panathenaeïsche Spelen. Daarna werd het stadion lange tijd verwaarloosd, maar voor de eerste Olympische Spelen werd het stadion gerestaureerd.
Tijdens de Olympische Spelen van 2004 was hier de finish van de marathon.
os oud


Olympisch Complex Athene 2004
Het stadion van de Olympische Spelen 2004 konden we uiteindelijk toch niet links laten liggen. Na wat rondvragen waren we te weten gekomen dat je er zeker binnen geraakte en misschien ook het stadion kon bezoeken...
Toen we er aankwamen konden we ons ogen bijna niet geloven. Een heel mooi complex, speciaal gebouwd voor de Olympisch Spelen ligt er nu gewoon maar te liggen! In het wielercomplex werd wel nog een training gehouden, maar dat was het! Het grote binnen stadion voor basketbal was helemaal donker! In het Olympisch stadion geraakte we niet binnen omdat er die avond een belangrijke match gespeeld werd. Toch vonden we het de moeite waard om tot hier te komen!
os nieuw


Plaka
Dit is een gezellige wijk in Athene. Het vind je de taverna's, antiek- en souvenirwinkeltjes. Dat het heel toeristisch is namen we er graag bij, want we hebben er 's middags en 's avonds lekker gegeten. 's Avonds is het hier heel gezellig. De kleine straatjes, de terrasjes met zicht op de verlichte Akropolis.

Hotel Jason Inn
Hotel gelegen vlak bij Agora (en dus dicht bij de ingang van de Akropolis), toch is het rustig gelegen. Het grote pluspunt van het hotel, is het dakterras. Hier kan je 's morgens ontbijten of 's avonds komen eten met zicht op de Akropolis!

13:42 Gepost door Diete in Citytrip | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.