06-03-10

Italie 5. Napolitaanse Riviera

Napels zelf is niet echt een aanrader. Wat u dan wel zeker moet doen is de Visuvius oprijden. U kan met de auto tot bijna helemaal bovenaan rijden. (Het laatste stukje is te voet, maar is echter geldklopperij...)
De Visuvius is een vulkaan. De grootste uitbarsting dateerd uit de jaar 79. Hierbij werden verschillende Romeinse plaatsen zoals Pompei volledig door lava bedolven. De laatste uitbarsting was in 2007.

U kan dus ook de ruines van Pompei gaan bezichtigen. Maar de weg is zeer slecht aangegeven en wij hebben de site dus niet gevonden...

Sorrento
De stad lijkt wel een beetje de Italiaans versie van Santorini (in het mini?). In de straatjes heerst een gezellige drukte en men vind er tal van winkeltjes. Stranden vind men er niet. Om aan het water te geraken moet men een lange trappen afdaling maken. Daar bevinden er zich wel platformen.

Onze overnachting
Grand Hotel Angiolieri
Dit uitstekkende hotel is prachtig gelegen. Men kan er (vooral 's avonds) genieten van een prachtig uitzicht over de Golf van Napels en de Visuvius.
Ook vanuit het zwembad kan u genieten van datzelfde prachtige uitzicht.
Dit is het ideale hotel om tot rust te komen.

Seiano
Grand Hotel Angiolieri is gelegen in Seiano. Het grote voordeel aan Seiano is dat het nog over een zandstrand beschikt. Deze zijn wel practisch allemaal betalend. Daarbuiten bied Seiano niet zoveel toeristische mogelijkheden. Een auto is hier dan ook wel zeer handig.

TIP
Huur voor een dag een motorboot en dan het liefst met schipper. Zo kan je naar Positano of Capri varen. Onderweg kan men genieten van het zicht op onder andere Sorrento en kan men stoppen om een frisse duik in het water te maken.

23:38 Gepost door Diete in Zon & strand | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.