07-03-10

Londen

Big Ben en het parlement
De Big Ben is één van de bekendste iconen van London. Deze klok hangt in de Saint Stephan's Tower.

Tower Bridge
Dit is dan het andere bekende icoon van London. Deze immense brug hangt over de Theems en ligt in de directe omgeving van de Tower of Londen.

Tower of London
De Tower of London heeft dienst gedaan als fort, koninklijk paleis, staatsgevangenis en is nu een museum. Momenteel worden ook de kroonjuwelen in de Tower of London bewaart. 
 
Madame Tussauds
Er altijd al van gedroomd om je favoriete sterren tegen het lijf te lopen?
1 plaats, Madame Tussauds!
Dit beroemde wassenbeelden museum heb beelden van:
- Hollywood sterren zoals Brat Pitt, Angelina Jolie, Leonardo DiCaprio,...
- zangers zoals Madonna, Leona Lewis, Micheal Jackson,...
- Sporters zoals Lewis Hamilton, David Beckham,...
- Wereldleiders zoals Barack Obama, Nicolas Starkozy
- Roality zoals the Queen, Diana,...
- En zoveel meer...
Daarnaast zijn er nog tal van activiteiten in het museum.


Do!
Musicals
Je kan niet naar London gaan zonder een musical te zien. Er worden iedere avond tal van musicals gespeeld. Zo kan je naar echte klassiekers gaan zoals The Pathom of the Opera, maar er zijn ook tal van leuke, nieuwere musical zoals Billy Elliot, Wicked, Legally Blonde,...

Shoppen
Dit moet je natuurlijk ook gedaan hebben. Wie van shoppen houdt, houdt van London! Het immense en bekende Harrods, Oxford Street, Carnaby Street,...

Schaf je een metroticket aan voor de lengte van je verblijf in London. Dit is namelijk de gemakkelijkste manier om je in London te verplaatsen.

Don't
River Cruise
Deze cruise is niet echt een aanrader. Je wordt meegenomen op een bomvolle boot met een gids die de ene flauwe mop na het andere onnuttig weetje. 
Je kan beter de metro tot jouw bestemming nemen.  

 

06-03-10

Italië - 5. Napolitaanse Riviera

Seiano, gelegen in de baai van Napels, is geweldig!
Het is dus aan zee gelegen, 's avonds kan je genieten van een prachtige zonsondergang, mooi panorama op de Vesivus & napels, het is er lekker warm,...

MUST DO
Als u in het bezit bent van een (huur)wagen, rijd dan zeker eens de Vesivus op. U kan tot bijna helemaal boven rijden en ondertussen hebt u een prachtig zicht over Napels. Voor de sportievelingen, u kan tot helemaal de opening van de vulkaan wandelen. Hiervoor vraagt men wel een toegangsprijs.

Huur voor een dag een motorboot en vaar ermee rond het eiland Capri!
Vanop het water heeft men ook een prachtig zicht op Sorrento. Zo lijkt het wel de Italiaanse versie van Santorini. :)
Zeker de moeite waard!

DON'T
De stad Napels is niet echt een aanrader! Er heerst een echte verkeerschaos en de stad is ook niet echt een toeristisch pareltje. Wanner men de Visuvius rijdt heeft men wel uitzicht over de stad en kan men zien hoe immens deze stad is.

Tip!
's Avonds kan u best naar Sorrento rijden voor te dineren. In Seiano zelf zijn alleen lichte maaltijden te verkrijgen op slecht enkele plaatsen.
Sorrento is een best gezellig stad, maar druk!

Let op!
U bevind zich daar in een totale verkeerchaos!! Van alle kanten komen toeterende auto's en iedereen doet waar hij zin in heeft...

Onze overnachting
Grand Hotel Angiolieri
Dit is een super mooi en zeer verzorgd hotel. Uitstekend en vriendelijk personeel, die altijd paraat staat.
Het hotel is prachtig gelegen en kijkt uit over Seiano, dat lager gelegen is.
Het strand bereikt u via een wegeltje naar beneden. In het hotel is er ook een zwembad, waarbij u nog altijd kan genieten van het uitzicht.
Het restaurant is ook zeer goed en bied een uitstekkende keuken aan!

www.grandhotelangiolieri.it


Italie 5. Napolitaanse Riviera

Napels zelf is niet echt een aanrader. Wat u dan wel zeker moet doen is de Visuvius oprijden. U kan met de auto tot bijna helemaal bovenaan rijden. (Het laatste stukje is te voet, maar is echter geldklopperij...)
De Visuvius is een vulkaan. De grootste uitbarsting dateerd uit de jaar 79. Hierbij werden verschillende Romeinse plaatsen zoals Pompei volledig door lava bedolven. De laatste uitbarsting was in 2007.

U kan dus ook de ruines van Pompei gaan bezichtigen. Maar de weg is zeer slecht aangegeven en wij hebben de site dus niet gevonden...

Sorrento
De stad lijkt wel een beetje de Italiaans versie van Santorini (in het mini?). In de straatjes heerst een gezellige drukte en men vind er tal van winkeltjes. Stranden vind men er niet. Om aan het water te geraken moet men een lange trappen afdaling maken. Daar bevinden er zich wel platformen.

Onze overnachting
Grand Hotel Angiolieri
Dit uitstekkende hotel is prachtig gelegen. Men kan er (vooral 's avonds) genieten van een prachtig uitzicht over de Golf van Napels en de Visuvius.
Ook vanuit het zwembad kan u genieten van datzelfde prachtige uitzicht.
Dit is het ideale hotel om tot rust te komen.

Seiano
Grand Hotel Angiolieri is gelegen in Seiano. Het grote voordeel aan Seiano is dat het nog over een zandstrand beschikt. Deze zijn wel practisch allemaal betalend. Daarbuiten bied Seiano niet zoveel toeristische mogelijkheden. Een auto is hier dan ook wel zeer handig.

TIP
Huur voor een dag een motorboot en dan het liefst met schipper. Zo kan je naar Positano of Capri varen. Onderweg kan men genieten van het zicht op onder andere Sorrento en kan men stoppen om een frisse duik in het water te maken.

23:38 Gepost door Diete in Zon & strand | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |