13-07-10

Zondag 12 juli: It's getting hot in here!

Wanneer we deze morgent vertrokken (8u) was de temperatuur al meer dan aangenaam.
We maakten een eerste stop in “little Austria”, Mammoth Mountains. Dit is een skioord, gekend om zijn Oostenrijkse bouwstijl. Terwijl wij ons onbijt veroberden, passeerden er ons verschillende dapperen te voet of met de mountainbike.
Terwijl wij naar ‘This is it’ keken, passeerden we langs prachtige landschappen die steeds dorrer werden.
Wanneer we het bordje met ‘Death Valley’ bereikten was het al super warm! En bijna geen andere auto’s te bespeuren.
Hoe verder we reden, hoe warmer het werd! De borden langs de weg voorspelden het: ‘DANGER, extreme heat’
Toen we Stovepipe Wells bereikten merkte vake een bordje op: ‘Caution Runners’.
Wanneer we er even stopten zagen we ook verschillende auto’s staan met nummers.  Aan de ingang van het winkeltje stond ook bij de datum van vandaag ‘Raceday’. We begrepen eerst helemaal niet wat ze hier mee bedoelden.
Hierna reden we maar verder richting de duinen. We waagden het erop even de duinen in te trekken. Echter al bij de eerste stap merkten we hoe warm dit zand was. Ondertussen had de termometer ook al 48°C bereikt. En toen zagen we het onverwachte! Een loper, gevolgd door een wagen met water. En nog een en nog een. Blijkbaar was er hier een soort van loopwedstrijd aan de gang met mensen uit (natuurlijk) Amerika, maar ook Brazilië, Oostenrijk, … Zot zijn doet geen zeer zeker?!
Wanneer we deze dapperlingen voorbij reden voelden we ons wel wat schuldig omdat we enkele minuten geleden lagen te zagen over de warmte, terwijl wij het best nog goed stellen.
J
We hadden eerst nog het idee om naar Scotty’s Castle te rijden, maar het leek steeds warmer te worden dus besloten we maar naar ons overnachtingsplaats te rijden. Eenmaal in Furnache Creek kregen we te horen dat we een upgrade hadden naar de Furnache Creek Inn. Super! Wanneer we de Inn bereikten waren we zo te zien de eersten en hadden we het zwembad helemaal voor ons alleen. Lekker zo’n privé villa met zwembad!
J
Tegen avond gingen we iets eten in de Furnach Creek Ranch, onze eerste hamburger in de USA! (Maar nog steeds niet voor Linske {#emotions_dlg.wink})
Nadien vertrokken we naar Zabriski, voor de zonsondergang! Super! Al was het nog steeds héél warm en waaide er een super harde warme wind!
Wanneer we terug in het hotel waren, trokken we nogmaals naar het zwembad, ondertussen was het half negen en het was nog steeds 40°C. Wat een warmte, maar we verkiezen dit toch boven de temperaturen van San Francisco!
Morgen vroeg opstaan voor de zonsopgang!

17:02 Gepost door Diete in Rondreis | Permalink | Commentaren (7) | Tags: death valley |  Facebook |

Commentaren

Test: commentaar

Gepost door: Peeters Walter | 13-07-10

Retest

Gepost door: Peeters Walter | 13-07-10

Ik geraak maar niet doorverzonden

Gepost door: Peeters Walter | 13-07-10

Nog maar eens proberen.
Genieten erg van de reisverslagen van Diete.
Bart& Co reizen vandaag met de trein van Bejing naar Mongolië. Lotte was gisteren ziek maar vandaag al veel beter met Ciproxin.
Hopelijk wordt ik nu doorverzonden.
Opa

Gepost door: Peeters Walter | 13-07-10

Nog niet gelukt

Gepost door: Peeters Walter | 13-07-10

Weet niet wat ik verkeerd doe

Gepost door: Peeters Walter | 13-07-10

Hey allemaal,
Zo te horen hebben jullie er al een super weekje Amerika opzitten! Nu gaan jullie naar Las Vegas zeker? Das daar echt zaaalig! Wij zijn nu aan zee alles aant inpakken voor Amerika en morgen gaan we naar huis. Tis hier echt al goed weer geweest!
En ik heb véél nieuwe schoenen!
veel kusjes
Femke

Gepost door: Femke Van Duyse | 14-07-10

De commentaren zijn gesloten.