15-07-10

13 juli : hotter than july

Geen internet in Yosemite, een te trage verbinding in Lee Vining, skynetblogs die aangepast worden in Death Valley en een superdeluxe kamer zonder internet in Las Vegas (zie later) om nu in Zion weer online te zijn...

Nadat we maandagavond de dag afsloten met een partijtje nightswimming in onze hacienda, werd het helaas een korte nacht. Diete koos precies deze nacht uit om haar jaarlijks mijn-neus-stopt-niet-met-bloeden-en-de-badkamer-ziet-eruit-alsof-er-een-moord-gepleegd-is-moment... bovendien rinkelde vake's telefoon midden in de nacht, terwijl moeke dacht dat het om een 01 nummer uit New York ging en het uiteindelijk een 011 buitenlandse verbinding was van het labo die een adres van een patient vroeg...
Niettemin ging om 4.15 (ja ja kwart na vier dus) het alarm af, want we wilden de zonsopgang boven Dante's View niet missen. Het moet gezegd, na een ritje van een dikke drie kwartier, werden we beloond met een aangename 80 °F én een prachtig schouwspel van pastelkleuren die de zonsopgang vooraf gingen. Vake's dag meteen geslaagd, want hij kon zijn obligate  zonsopgangmoment van de vakantie vastleggen.
Terug in ons nederig stulpje kropen we nog even 'onder de wol' om daarna van een heerlijk ontbijt op het lege lobbyterras dat we ons toeeigenden te genieten. Ondertussen was het al héél warm geworden en doken we nog even het zwembad in (al was de grote haai moe en werd het dus een rustig zwempartijtje)
We sloegen onze voorraad water in (de dag ervoor hadden we niet minder dan 20 liter verzwolgen) en namen afscheid van het indrukwekkende Death Valley langs een prachtige route via Artist's Pallet, Devil's golf Course en Badwater. Het 'badwater' stroomde ondertussen in beekjes over ons gezicht en andere lichaamsdelen, want de temperatuur was alweer geklommen tot om en bij de 120 °F.

Voor onze picnic kozen we een schaduwrijk bankje uit op een grasveldje in Shoshone, dat uiteindelijk de tuin van de sheriff bleek te zijn, maar we werden gelukkig niet weggejaagd.
Via Pahrump bereikten we Nevada. De grote reclameborden voor tandartsen en advocaten langs de weg trokken onze aandacht. Stel je voor dat dat bij ons ook zo zou zijn. In de verte zagen we Las Vegas opduiken, indrukwekkend. Vake loodste ons feilloos tot in de parkeertoren van het Paris Las Vegas, totdaar verliep alles vlekkeloos. Het ging al fout bij het uitstappen van de lift, toen een norse madam niet begreep dat we de weg zochten naar de hotelbalie. Dan maar de weg gevraagd aan de info balie met een nog norser antwoord als gevolg. vake en moeke al heimwee naar de rust van de natuur{#emotions_dlg.tongue_out}. De kids achtergelaten bij de elevators om te gaan inchecken. Toen ging het helemaal fout want Diete moest zich persoonlijk aanmelden omdat zij voor de tweede kamer is opgegeven. Moeke kreeg het een klein beetje op haar heupen. Bovendien bleken onze kamers gedubbelboekt... met als gevolg dat we een supersuite kregen. Je houdt het niet voor mogelijk : onze kamer telde vier badkamers en zes toiletten ! (maar helaas geen internet !).

Na een heerlijke duik in het zwembad gingen we op verkenning langs de strip. Op de een of andere manier hadden we bekijks. Zo drie jongedames riepen hier en daar reacties op, en het moet gezegd, we vonden het niet altijd fijn... Gelukkig konden we genieten van de prachtige hotels en de bijhorende shows. Met het waterballet in de Bellagio sloten we een onvergetelijke dag af en trokken ons terug in onze suite om van de rest van de vakantie te dromen.

Marleen
Kris en de ladies

 

07:21 Gepost door Diete | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Tussen het nachtwerk door even de leuke verhalen aan het lezen van jullie vakantie en zien dat jullie het veel beter hebben dan de werkmens :)

4 badkamers kan ik begrijpen (al die vrouwen samen) maar 6 toiletten...... (daar ga ik me geen vragen bij stellen)

Hopelijk hebben jullie looie foto's van de zonsopgang in Dante's View (wil ik wel eens zien bij gelegenheid)

Geniet er nog van en tot ergens op Belgische bodem :)

Groeten,
Jörgen

Gepost door: Jörgen | 16-07-10

@Jörgen : jawel hoor, wij denken elke dag aan de 's nachts werkende mensen, want dat zijn diegenen die gelijk met ons wakker zijn :) - die toiletten dat is simpel hoor : één in elke badkamer en dan nog een in de inkom en één voor de bezoekers - gelijk de echte he - vandaag 19 juli prachtige foto-ervaringen : antelope canyon is onbeschrijflijk als paradijs voor fotografen ! en dat gevolgd door een adembenemende zonsondergang over de grand canyon ! grtz

Gepost door: marleen | 20-07-10

De commentaren zijn gesloten.