18-07-10

Zaterdag 17 juli: on the road again

Deze morgen konden we EINDELIJK uitslapen tot half 9! Ontbijten deden we deze keer in het hotel.

Nadien vertrokken we naar Arches National Park. Dit park staat bekend om zijn natuurlijke bogen in de rotsen.
We maakten een stop aan the Balanced rock. Daarna reden we het park door tot het eind.
Deze keer waren Freke & ik wel sportief Tong uitsteken en maakten we een wandeling in 'Devils Garden'. Al waren we beperkt in tijd en moesten we snel terug keren naar de auto. Vake was wel nog even zonder om te kijken een eind verder gewandeld. Gelukkig leverde dat enkele mooie foto's op.
Op de terugweg maakten we ook nog enkele stoppen om de bekende bogen te fotograferen, ja vandaag voelden we ons "Japanse toeristen"! Knipogen

Tegen 13u waren we aan het verhuurkantoor van de Quad.
Eerst kreeg vake een korte uitleg hoe hij deze quad moest besturen. Nadien werd er een reuze aanhangwagen aan onze auto gekoppeld en vake moest hierop ziet de rijden met die quad. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan.
Toen beseften de mensen van dat kantoor dat de aanhangwagen misschien toch iets te hoog was en koppelden ze een lagere aan de auto. Nu geraakte vake zonder problemen op de aanhangwagen.

We kregen een route die we moesten volgen, in een gebied tussen Arches en Death Horse. Eerst moesten we naar daar rijden vanwaar we met de quad mochten vertrekken. En zo startte ons avontuur.
Vake overwon zandwegen, kiezelwegen en rotsen en wij genoten van de omgeving. Na een uurtje lieten we de quad even aan de kant en aten we onze lunch onder een boompje. Hierna zette we onze rit verder. Ondertussen zaten er ook al vijf kreeftjes in de quad! Knipogen. We haalden herinneringen op aan de tocht met het "bakkie van Louise op Linus se plaas" en met de "old chevy van Corné se oupa in Marakele". Vake was minstens een even goede chauffeur, en ja, het moet gezegd, Freke toonde zich als een volleerd co-piloot.
Tegen dat we terug de parking bereikten leek er even storm op komst te zijn.  

Nadien zette vake ons af aan het hotel, zodat wij konden gaan zwemmen, hij reed verder om de quad af te leveren.

Na het zwemmen vertrokken moeke, vake en Linske nog naar het Death Horse Point State Park waar western films zoals Telma en Louisa werden opgenomen. Ze zagen er de prachtige bocht van de Colorado river en in de verte de indrukwekkende La Sal Mountains. Gelukkig voor onze maagjes bleven ze niet op de zonsondergang wachten.
Voor het avondeten kozen we deze keer een Mexicaans restaurant, waar we een lekkere maaltijd hadden (en alweer een refill van de frisdranken !)

Morgen wacht ons alweer een lange rit naar Lake Powell, waarbij we Monument Valley zullen passeren.

Groetjes,
Diete
Kris en Marleen
Freke en Linske

 

03:54 Gepost door Diete | Permalink | Commentaren (4) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

Commentaren

Oesje, ik had deze tekst nog niet gelezen toen ik op het vorige bericht een reachtie postte. Proficiat aan co-piloot Freke! En natuurlijk ook aan de piloot en de medereizigers! Arches is ook echt mooi hé, maar warm waarschijnlijk! Doen jullie de paarden in monument valley de groetjes van mij?
Nog veel plezier!
kussies

Gepost door: femke Van Duyse | 18-07-10

Mooie foto's. Jullie hebben blijkbaar al heel wat onvergetelijke en avontuurlijke momenten beleefd. Wij deden het vandaag wat minder avontuurlijk met een ( toch wel prachtige ) wandeling van 19 km vanuit Hingene bij een mooi zomerweertje. Bart & Co doorkruisen de Gobiwoestijn en overnachten bij ( zeer gastvrije ) nomaden. Lotte is opnieuw 'fit and well'
Opa & Oma

Gepost door: Peeters Walter | 18-07-10

hey dat ziet er leuk uit ik zie net dat las vegas al gepasseerd is en? goed gegokt ? wat de wandeling betreft zonder dat glaasje cava is dat natuurlijk wel boring wij gaan hier misschien de toulourenc wel doen met een cavatje erbij natuurlijk, ik wens jullie nog een leuke reis en de relaas hoor ik wel achteraf !!!

Gepost door: weyers wim | 18-07-10

@wim : gij kunt dat wel zeggen dat ge de toulourenc gaat doen, wij weten beter... ge zijt hier verdorie een beroemdheid ! we brengen het bewijsmateriaal mee en dan zullen we dat eens allemaal uit de doeken doen... bij een glaasje cava !
amuseer jullie nog en groetjes aan de rest van de familie !
groetjes van michiel en marie-jeanne

Gepost door: marleen | 20-07-10

De commentaren zijn gesloten.