06-03-10

Italië - 5. Napolitaanse Riviera

Seiano, gelegen in de baai van Napels, is geweldig!
Het is dus aan zee gelegen, 's avonds kan je genieten van een prachtige zonsondergang, mooi panorama op de Vesivus & napels, het is er lekker warm,...

MUST DO
Als u in het bezit bent van een (huur)wagen, rijd dan zeker eens de Vesivus op. U kan tot bijna helemaal boven rijden en ondertussen hebt u een prachtig zicht over Napels. Voor de sportievelingen, u kan tot helemaal de opening van de vulkaan wandelen. Hiervoor vraagt men wel een toegangsprijs.

Huur voor een dag een motorboot en vaar ermee rond het eiland Capri!
Vanop het water heeft men ook een prachtig zicht op Sorrento. Zo lijkt het wel de Italiaanse versie van Santorini. :)
Zeker de moeite waard!

DON'T
De stad Napels is niet echt een aanrader! Er heerst een echte verkeerschaos en de stad is ook niet echt een toeristisch pareltje. Wanner men de Visuvius rijdt heeft men wel uitzicht over de stad en kan men zien hoe immens deze stad is.

Tip!
's Avonds kan u best naar Sorrento rijden voor te dineren. In Seiano zelf zijn alleen lichte maaltijden te verkrijgen op slecht enkele plaatsen.
Sorrento is een best gezellig stad, maar druk!

Let op!
U bevind zich daar in een totale verkeerchaos!! Van alle kanten komen toeterende auto's en iedereen doet waar hij zin in heeft...

Onze overnachting
Grand Hotel Angiolieri
Dit is een super mooi en zeer verzorgd hotel. Uitstekend en vriendelijk personeel, die altijd paraat staat.
Het hotel is prachtig gelegen en kijkt uit over Seiano, dat lager gelegen is.
Het strand bereikt u via een wegeltje naar beneden. In het hotel is er ook een zwembad, waarbij u nog altijd kan genieten van het uitzicht.
Het restaurant is ook zeer goed en bied een uitstekkende keuken aan!

www.grandhotelangiolieri.it


Italie 5. Napolitaanse Riviera

Napels zelf is niet echt een aanrader. Wat u dan wel zeker moet doen is de Visuvius oprijden. U kan met de auto tot bijna helemaal bovenaan rijden. (Het laatste stukje is te voet, maar is echter geldklopperij...)
De Visuvius is een vulkaan. De grootste uitbarsting dateerd uit de jaar 79. Hierbij werden verschillende Romeinse plaatsen zoals Pompei volledig door lava bedolven. De laatste uitbarsting was in 2007.

U kan dus ook de ruines van Pompei gaan bezichtigen. Maar de weg is zeer slecht aangegeven en wij hebben de site dus niet gevonden...

Sorrento
De stad lijkt wel een beetje de Italiaans versie van Santorini (in het mini?). In de straatjes heerst een gezellige drukte en men vind er tal van winkeltjes. Stranden vind men er niet. Om aan het water te geraken moet men een lange trappen afdaling maken. Daar bevinden er zich wel platformen.

Onze overnachting
Grand Hotel Angiolieri
Dit uitstekkende hotel is prachtig gelegen. Men kan er (vooral 's avonds) genieten van een prachtig uitzicht over de Golf van Napels en de Visuvius.
Ook vanuit het zwembad kan u genieten van datzelfde prachtige uitzicht.
Dit is het ideale hotel om tot rust te komen.

Seiano
Grand Hotel Angiolieri is gelegen in Seiano. Het grote voordeel aan Seiano is dat het nog over een zandstrand beschikt. Deze zijn wel practisch allemaal betalend. Daarbuiten bied Seiano niet zoveel toeristische mogelijkheden. Een auto is hier dan ook wel zeer handig.

TIP
Huur voor een dag een motorboot en dan het liefst met schipper. Zo kan je naar Positano of Capri varen. Onderweg kan men genieten van het zicht op onder andere Sorrento en kan men stoppen om een frisse duik in het water te maken.

23:38 Gepost door Diete in Zon & strand | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-07-08

Griekenland 2008 5. Paros

Piraeus 
Dit is de haven van Athene. Van hier uit vertrekken wij met de ferry (bleu star ferry's) naar Paros.
Piraeus zelf is vooral een havenstad. De toeristen die hier rond lopen zijn er omdat ze een boot moeten hebben... Als je zoals wij er moet overnachten of er een aantal uren moet wachten kan je best richting jachthaven gaan. Daar zijn heel wat winkels en caféetjes... Die buurt is toch wat gezellig dan die rond de haven.
piraeus

Hotel Triton
Dit hotel is zeer dicht bij de haven waar de ferry's vertrekken. Popper hotelletje. Goed ontbijt. Je moet er alleen rekening mee houden dat er ook 's nachts mensen kunnen toekomen en dat hoor je dan wel over heel het hotel...

Paros
Over Paros hadden we gelezen dat het heel toeristisch zou zijn enz. Wanneer wij in Paros waren (juli) was het blijkbaar nog geen hoogseizoen, dat zou maar beginnen in augustus. Wat ervoor zorgde dat het toch wel vrij rustig was. Ook lazen we dat de stranden niet proper zouden zijn en ook dat klopte niet! Wij vonden het strand proper. Parikia waar ons hotel gelegen is, is de hoofdstad van Paros. Wij hadden echter de neiging om altijd over het dorp te spreken :). De uitbaters van ons hotel vertelde dat de meeste toeristen overnachten in Naousa en dat eigenlijk alles zich naardaar aan het verplaatsen is... Je kan best eens voor een dag een brommertje of kleine auto (ook de open jeeps zeer zeer in trek op Paros) huren en Paros eens rondreiden, want Paros is een mooi eiland!
paros

Dagtrip met een zeilboot
Via de uitbaters van ons hotel konden we een boottocht met een zeilboot voor een dag reserveren. Dit was echt super! Om 8u 's morgens vertrek je dan in de haven van___ en om ongeveer 8u 's avonds kom je er terug aan. Welke route je vaart kan veranderen denk ik. Tijdens onze trip vaarden we langs Naxos, Koefonisia en nog enkele zeer kleine eilandjes. We waren met ongeveer 14 man aan boord en er was een goede sfeer. Tijdens de boottoch stopten we enkele keren om te zwemmen. Op één van de eilanden konden we ook 2 uurtjes rond lopen. Je krijgt ook de kans om de boot eens te besturen. Ik vond deze boottocht zeker een aanrader! We vaarden langs mooie plaatsen waar je alleen met een boot kunt komen. Het water was telkes klaarhelder, ideaal om te snorkelen!
boot


Trip naar Antiparos
Je kan de overzet van Paros naar het kleiner eilandje Antiparos nemen. Dit duurt slechts een klein kwartiertje. Je merkt onmiddelijk dat hier nog minder toeristen zijn. In de haven kan je ook een moterbootje huren zonder dat je er een vaarbewijs voor nodig hebt. Wij wouden dit doen, maar er was die dag te veel wind en dat was te gevaarlijk. We raden dus aan om op voorhand eens te telefoneren.
Sail Away - Rent a boat tel.: ____
antiparos

Op Antiparos kan je ook grotten bezoeken en dat is ook zeker een aanraden! Hierbij kan je tot diep onder de grond gaan. Waar de grotten gelegen zijn heb je ook een mooi panorama over antiparos.
Vanuit Antiparos kan je een speciale bus nemen die naar de grotten rijd.
grotten bis

Klein mooi strandje Antiparos
___
Vanop dit strandje heb je een zicht op paros. Enkele rotsen maken het erg mooi. Er staan ook enkele bomen die zorgen voor de nodige schaduw.
strandje antiparos

Hotel Onira
Onira is een heel mooi klein hotel! Je kan kiezen voor een bungalow of een hotelkamer. Wij kozen voor de bungalows. Hiervan zijn er slechts 10, dus in het hotel zal het nooit echt drukzijn. Althans zo was het bij ons toch. Het heeft ook een zwembad, waar wij elke dag in zaten. Tijdens de middag kan je er ook snacks eten. Deze worden altijd vers gemaakt en zijn heel lekker! De uitbater Pareskeva kookt ook soms 's avonds en ook dat is altjid lekker. De laatste avond was er ook een barbeque voor alle gasten en die was super. Het eten was lekker, de sfeer was heel goed, je leerde de andere gasten kennen, ... Dit hotel is zeker een aanrader. Zeer vriendeljike uitbaters met een mooi, verzorgd hotel!
onira

Griekenland 2008 4. Omgeving Delphi

 

13:39 Gepost door Diete in Zon & strand | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Griekenland 2008 3. Omgeving Olympia

Route Sparta-Olympia (Louisioskloof)
Om naar Olympia te rijden hadden we weer de keuze tussen een kortere route langs de zee (maar die waarschijnlijk wel drukker zou zijn) en een iets langere route door de Louisioskloof. We kozen voor het laatste. Onderweg werden we getrakteerd op een mooi landschap. Bijna dachten we dat we terug in Zuid-Afrika waren :). Onderweg passeerde we nog enkele kleine bergstadjes, waar je amper toeristen kon zien. Het was zeker een goede keuze om deze route te nemen!
lousiuskloof

Olympia
De archeologische vindplaats: Voor mijn zus die atletiek doet was een bezoek aan Olympia belangrijk. Zij droomt er namelijk van dat ze ooit naar de Olympische Spelen mag en dromen daar is niets verkeerd mee en ik ben heel fier op mijn zusje haar atletiek prestaties (kan je lezen op haar atletiek blog).
Olympia was een sportief en relegieus centrum. Hier vonden de eerste Olympische Spelen plaats. Wij kwamen naar Olympia vooral voor het stadion, hier kon mijn zus het niet laten een paar keer over een weer te lopen. De startblokken staan er zelfs nog altijd. Je moet natuurlijk niet verwachten dat ze in de Klassieke Oudheid dezelfde startblokken gebruikten als nu :), die waren heel wat primitiever.
Dorp Olympia: We hadden gelezen dat het dorp niet echt gezellig was, maar 's avonds wordt de hoofdstraat autovrij gemaakt (wat toch wel positief is) en zit denk ik iedereen die op dat moment in Olympia is op één van die terrasjes... Wij vonden het toch wel gezellig. Natuurlijk bestaat de hoofdstraat bijna alleen maar uit hotels, restaurtjes, café's en souvenirwinkeltjes, maar wat kan je anders verwachten. Wij maakten daar toch geen problemen van. :)
olympische vlam bis
Deze foto is genomen op de plaats waar de Olympische vlam wordt aangestoken.

Hotel Antonios
Normaal was er voor ons hotel Illis geboekt, maar bij aankomst vertelden ze ons dat het hotel te veel groepen had ofzo iets en dat ze voor ons in een ander hotel hadden geboekt. Aanvankelijk maakte we daar geen problemen van. We we werden namelijk naar een vier sterren hotel met zwembad overgebracht. Bij aankomst in het hotel zag alles er heel chic uit. Toen we echter op ons kamer kwamen liep het al fout. Ons deur maakte zoveel lawaai bij het open doen dat er al mensen kwamen klagen. Bij mijn ouders was er een lek in het plafont waardoor er na een tijdje al een plasje water lag. Omdat ik nog 2 zussen heb moet er altijd een van ons drie op een bijgezet bedje slapen,maar deze keer viel er niet op te slapen. Je kon erzo door zakken. Heel de nacht kwam er lawaai van draaiende verluchtingsmachine's ofzo binnen en als we 's morgens gingen ontbijt mocht je niet op de tafel steunen want die waren van een soort karton gemaakt... Gelukkig was het zwembad er nog en dat maakte alle problemen toch een beetje goed en we moesten er toch maar één nacht slapen.

13:38 Gepost door Diete in Zon & strand | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hotel antonios, griekenland, olympia |  Facebook |

28-07-08

Griekenland 2. Omgeving Sparta

Route Korinthe - Sparta
We maken een grote onweg om zo veel mogelijk van de natuur te genieten. Hierbij neem je de autosnelweg tot Tripoli. Vanaf daar rijd je door de bergen, wat voor mooie panorama's zorgt. Vanaf Lerni volgen we de kustweg tot Leonidio. We stoppen enkele keren om te zwemmen. Dan terug de bergen in tot Geraki zo naar Sparta. We stoppen even halfweg in Kosmas, een klein bergdorpje. Op het dorpspleintje aan de kerk zijn enkele terrasjes waar we de Cafe Frappé leren kennen :)
bergen


bergdorpje

Mooie kleine strandjes onderweg

Een strandje vlak voor Paralia Astros
Dit is een strandje alleen door Grieken gekend. Naast het strand zijn er enkele lokale taverna's.
strandje astros

Paralia Tyrou
Op dit mooie gelegen strandje waren wij de enige mensen! Het loopt wel naast de weg, maar ook daar zie je geen kat!
strandje tyrou

Sparta
Sparta is een vrij moderne stad. Hier zal je niet veel van de klassieke oudheid terug vinden omdat dat geen prioriteit was voor de Spartanen. Sparta is best een gezellige stad. Er zijn veel taverna's en cafe's in en rond de grote laan Konstandinou Paleologou.

Sparta is onze uitvalbasis voor twee dagen. Vanhieruit bezoeken we Mistras en nog enkele strandjes.

Bezienswaardigheden in de omgeving van Sparta

Mistras (UNESCO werelderfgoed)
Is een oud Frankische ruïne en Byzantijnse "spookstad", waarvan eigenlijk nog veel bewaard is gebleven. Vooral dan de vele kerkjes. Vanuit Mistras heb je ook een mooi panorama over de omgeving. Mistras is veel minder toeristisch als Mycene of Epidavros. Wanneer wij het bezochten was dat toch zo...
Wij hebben Mistras bezocht in de late ochtend en eigenlijk was dit al te laat, want de warmte was bijna niet draaglijk!
mistras bis

Githion
Dit is een gezellig vissersstadje. Langs de haven liggen heel wat gezellige terrasjes. Hier hangen nog de inktvissen te drogen aan de taverna's. Een toch wel typisch beeld van een Griekse (vis) taverna, denk ik.
Githion

Mooie kleine strandjes in de omgeving van Sparta

Mavrovouni
Dit wel een groot strand, maar het is een zandstrand! Terwijl mijn zussen zwemmen zitten ik & mijn moeke op zo'n houten stoeletje aan een houten tafeltje van een taverna onder een grote boom. (goed in de schaduw dus!) Heel gezellig! Het eten in die taverna is ook heel lekker.
strand zand

Hotel Maniatis
Dit is een proper, mooi, goed gelegen hotel. Wij denken dat het vooral gebruikt wordt door zaken mensen waardoor je er al bijna geen toeristen ziet. Ik denk dat op het moment dat wij er waren maar 5 kamers ofzo bezet waren... Het hotel ligt in het centrum van Sparta. Alle eetgelegenheden liggen dus onmiddellijk in de buurt van het hotel. Wel moet je er rekening mee houden dat er bij het hotel niet veel parkeerplaats te vinden is.

16:50 Gepost door Diete in Zon & strand | Permalink | Commentaren (1) | Tags: griekenland, peloponnesos, sparta |  Facebook |

Griekenland 2008 1. De golf van Korinthe

Ik ben samen met mijn ouders en twee zussen voor iets langer dan twee weken naar Griekenland geweest. De eerste week hebben we op de Peloponnesos met een huurwagen rond gereden en de tweede week hebben we het Cycladen eiland Paros en afsluitend Athene bezocht.

Peloponnesos

Om naar Corinthe te rijden kan je gewoon de autosnelweg nemen of je kan de kustweg nemen. Hierbij moet je wel de autosnelweg nemen tot Elefsina. Vandaar kan je verder op de kustweg. Bij deze rijd je zoals haar naam al doet vermoeden langs de zee... Onderweg rijd je ook langs enkele kleine strandjes zoals een in de buurt van Agl. Theodori. Dit is wel een kiezelstrand, maar er zit niet heel veel volk. Achter het strand ligt ook een taverna.

Loutraki (Corinthe)

Loutraki is eigenlijk een kuuroord. 's Avonds komt deze stad echt tot leven. In Griekenland leven de mensen meer op straat en dit zorgt voor een gezellige drukte. Je kan iets drinken in één van de gezellige terrasjes langs het water.

In de omgeving kan je het kanaal van Corinthe bezoek. Dit is een vaargeul die door Nero gegraven werd om schepen van de Corinthische Golf naar de Saronische Golf te varen. Vandaag de dag varen er nog steeds boten door. Als je geluk hebt kan je zo'n boot zien binnen varen. Een van de bruggen van het kanaal wordt dan in het water gelaten om de boten door te laten. Vanop de brug heb je een zicht tot aan het einde van het kanaal! Voor mensen met hoogtevrees is dit echter geen aanrader Lachen
kanaal korinthe


Ook kan je Akrokorinth bezoeken, overblijfselen van het oude Korinthe. Je zou vanop de berg waarop de Akrokorinth gelegen is een mooi zicht hebben. Wij hebben de weg naar Akrokorinth proberen zoeken maar vonden nergens wegwijzers er naartoe, wegens tijdsgebrek hebben we er dan niet verder naar gezocht, maar genoten van het mooie zicht erop dat je vanuit Loutraki hebt.

In Heraion van Perachora kan je de ruïnes van een heiligdom gewijd aan Hera bezoeken. Je kan er stukken van overgebleven zuilen, fundamenten,... zien. Deze overblijfselen liggen prachtig gelegen aan een mooie kleine baai, waar je ook kan zwemmen.
opgravingen hera

Hotel Pappas
Dit is een mooi gelegen hotel. Het ligt onmiddellijk aan zee, wel heeft het geen prive strand waardoor ook anders mensen er kunnen komen. Toch valt de drukte heel goed mee! Het hotel heeft ook een zwembad. Dat is wel gevuld met zeewater. Het hotel is buiten het centrum gelegen, waardoor het er ook veel rustiger is. Als nadeel heeft het dan wel dat je de auto moet nemen om naar het centrum te gaan... 
hotel pappas

Loutraki is ook goed gelegen om een aantal bekende plaatsen in de omgeving te bezoeken.
In de Trotter-gids staat geschreven dat je Mycene gemakkelijker langs de oude weg bereikt. Wij dus maar zoeken en zoeken... Tot we uiteindelijk toch besloten de snelweg te nemen en bij de afrit van Nemea toch wel de juiste bewegwijzering vonden. Wil je dus tijd en moeite sparen, neem dan toch maar even de snelwegKnipogen

Mycene (UNESCO werelderfgoed)
Dit is een archeoligische vindplaats. Hier kan je de ruïnes van de oude ommuurde stad die je binnengaat lans de wereldberoemde leeuwenpoort, de schatkamer van Atreus (een koninklijke graftombe), de koninklijke grafcirkel, het paleis, de geheime waterput die ervoor zorgde dat er steeds water in de stad was,... bezoeken.
Als je Mycene gaat bezoeken moet je wel ermee rekening houden dat die een toeristische plaats is (veel groepen) denk niet dat je de enige bent die er loopt :).
Geniet vooral ook van het mooie uitzicht dat je er hebt !
mycene

Naflio
Dit was de eerste hoofdstad van Griekenland. Nu is het een kleine gezellige haven. Vooral het oude stadsgedeelt dan: de kleine charmante huisjes, de gezellige terrasjes aan de haven,...
Wie heel moedig is kan de klim naar de Citadel aanvangen... Wij beperkten ons tot flaneren langs de kade en de binnenstraatjes.
naflio

Epidavros (UNESCO werelderfgoed)
Dit is een archeologische vindplaats waarvan het theater het bekendst is. Het is een van de best bewaarde theaters uit de klassieke oudheid. Men zegt dat je wat er beneden in het theater gezegd wordt tot helemaal bovenaan kan horen. Wanneer wij het theater bezochten hoorden we het bewijs. Een schoolgroep teste dit uit en je hoorde echt alles! Natuurlijk kan je hier nog meer bezoeken dan het theater en onze aandacht ging dan vooral naar het stadion. Mijn jongste zus doet namelijk aan atletiek.
epidavros

Mooie kleine strandjes in de omgeving van Korinthe
Griekenland telt honderden mooie strandjes, grotere en kleinere. De meeste vind je zelfs niet op de kaart terug. Volg je een kustweg en je ziet een wegwijzertje met Paralia dan kom je vaak op zo een strandje uit. Wij vonden op die manier deze kleine paralia's.

Stranje voorbij Istmia
Tussen Isthmia en Kechries, net voorbij Hotel Kalamaka Beach, ligt een strookje zandstrand. Hier hebben we niet echt gezwommen wel is er een leuke Beachbar. Daar hebben we de Clubsandwich leren kennen. :)

Strandje in de buurt van Agh. Theodori
Dit is het strand dat ik al vermelde bij de kustweg om naar Korinthe te rijden. Het is wel een kiezelstrand, maar er zit niet heel veel volk. Achter het strand ligt ook een taverna.
strandje 1

Paralia Gialasi
Dit is een heel rustig, mooi gelegen klein strandje. Er is een kleine taverna met vriendelijke uitbaters. Aan het strandje kan je ook strandstoelen gebruiken van die taverna.
strandje 2

14:24 Gepost door Diete in Zon & strand | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |